Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο με βάση το ΑΕΠ, η Νότια Κορέα είναι ένας από τους ασιατικούς «δράκους». Η οικονομία που βασίζεται στις εξαγωγές έχει πολλούς εταίρους, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ινδία. Μεταξύ των διάσημων κορεατικών εταιρειών είναι η Samsung, η LG, η Hyundai και η Kia Motors.

Ο τουρισμός διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην οικονομία της χώρας. Η χώρα διαθέτει αρκετά παλάτια, φρούρια και ιστορικά χωριά, που την καθιστούν πόλο έλξης για το παγκόσμιο τουριστικό κοινό.

Η μόδα, οι επαγγελματικοί λόγοι, η μετανάστευση, τα σίριαλ, αλλά κι ένα «συν» στο βιογραφικό, είναι μερικοί από τους λόγους που επιλέγει κάποιος να μάθει μία όχι και τόσο δημοφιλή ξένη γλώσσα, όπως είναι η κορεάτικη. Οι περισσότεροι που ξεκινάνε την εκμάθηση της κορεάτικης γλώσσας έχουν ήδη μια επαφή με τον ανατολίτικο κόσμο και ιδιαίτερα τα δημοφιλή κορεάτικα pop φαινόμενα, k-pop και k-drama. Και παρόλο που μπορούμε άνετα να απολαύσουμε τους υπότιτλους και την ήδη έτοιμη μετάφραση που συνοδεύουν είτε τη μουσική είτε τις τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, η γνώση των κορεάτικων προσφέρει μια πιο βαθιά κατανόηση όσο της γλώσσας, τόσο και των ανθρώπων της χώρας.

Άρχισε μαζί μας το ταξίδι σου προς τον κορεατικό πολιτισμό, με μαθήματα κορεατικής γλώσσας.

 

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας!