Ισπανικά

Αρχική - Ισπανικά

 

Τα Ισπανικά είναι επίσημη γλώσσα σε τουλάχιστον 21 κράτη. Πάνω από 450 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο μιλούν Ισπανικά, ενώ είναι η 2η γλώσσα παγκοσμίως σε φυσικούς ομιλητές μετά τα Κινέζικα. Ισπανικά δε μιλούν μόνο στην Ισπανία, αλλά και στις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής (Μεξικό, Κούβα, Αργεντινή, Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαδόρ, Παναμά, Εκουαδόρ, Περού, Χιλή, Κολομβία, Ονδούρα, Δομινικανή Δημοκρατία, Νικαράγουα, Πουέρτο Ρίκο, Βενεζουέλα, Βολιβία, Ουρουγουάη, Παραγουάη, Κόστα Ρίκα). Σημαντικό ποσοστό ισπανοφώνων υπάρχει επίσης και στις πρώην ισπανικές αποικίες της Αφρικής στις οποίες τα Ισπανικά είναι μία από τις επίσημες γλώσσες: Ισημερινή Γουινέα, Θέουτα, Μελίγια και της Ασίας: Φιλιππίνες. Συνεχώς αυξανόμενος είναι ο ισπανόφωνος πληθυσμός και στην Αυστραλία. Στις Η.Π.Α. είναι 2η επίσημη γλώσσα μετά την αγγλική, ενώ στα σχολεία της Βορείου Αμερικής, η Ισπανική είναι πλέον υποχρεωτική Α΄ ξένη γλώσσα.

Η Ισπανική γλώσσα κερδίζει καθημερινά έδαφος σε όλους τους τομείς της ζωής των ευρωπαίων, και όχι μόνο, πολιτών. Μετατρέπεται σταθερά σε γλώσσα της παγκόσμιας οικονομίας. Κυριαρχεί, μετά την Αγγλική, και στη ναυτιλία, στην παγκόσμια επιστημονική βιβλιογραφία, στις διεθνείς επιχειρήσεις, σε πολιτικές συναντήσεις και είναι επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ισχυρότατων Παγκοσμίων Οργανισμών όπως του Ο.Η.Ε., και της UNESCO. Δεν αποτελεί μόνο τη δεύτερη γλώσσα διεθνούς επικοινωνίας, αλλά και την τρίτη που χρησιμοποιείται περισσότερο στο διαδίκτυο.

Όσο αφορά στον πολιτισμό και την τέχνη, η Ισπανία και η Λατινική Αμερική έχουν προσφέρει πλήθος αριστουργημάτων στην παγκόσμια λογοτεχνία, τη ζωγραφική την αρχιτεκτονική, την ποίηση, το χορό, τη γαστρονομία, τον κινηματογράφο και τη μουσική. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί τραγουδιστές ηχογραφούν τους δίσκους τους και στα Αγγλικά και στα Ισπανικά, αφού στοχεύουν σε πωλήσεις σε μία τεράστια αγορά.

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία εντυπωσιακή ανάπτυξη των εμπορικών συναλλαγών, των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την Ισπανία. Προγραμμάτισε τα μαθήματά σου μαζί μας και μάθε Ισπανικά!

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας!