Αγγλικά

Αρχική - Αγγλικά

 

Το LTE είναι ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης της Αγγλικής Γλώσσας μέσω ασύγχρονης τηλεκατάρτισης το οποίο καλύπτει τα επίπεδα από το Α1 έως και το επίπεδο C2 και το οποίο οδηγεί σε εξετάσεις για την απόκτηση Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας της Αγγλικής, αναγνωρισμένου από το ΑΣΕΠ.

Το LTE είναι κατάλληλο για οποιονδήποτε θέλει να μάθει την Αγγλική γλώσσα και να αποκτήσει αναγνωρισμένο πιστοποιητικό από το ΑΣΕΠ αλλά διαθέτει περιορισμένο χρόνο και χρήματα.

Έναρξη Προγράμματος: 3 φορές τον μήνα

Εγγραφές έως: έως 1 ημέρα πριν την έναρξη

Διάρκεια Κατάρτισης:

Τα προγράμματα είναι δίμηνης διάρκειας ωστόσο η πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή μέχρι και την ημέρα που ο υποψήφιος θα ορίσει εξετάσεις.

Σε ποιούς Απευθύνεται
Το πρόγραμμα απευθύνεται:
• Σε άτομα που μόλις ξεκινούν την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας
• Σε άτομα πιο προχωρημένου επιπέδου, που επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους
• Σε άτομα που στοχεύουν στην απόκτηση Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Αγγλικής Γλώσσας, αναγνωρισμένου από το ΑΣΕΠ

Μέθοδος Υλοποίησης Κατάρτισης
Η παρακολούθηση του προγράμματος υλοποιείται με ασύγχρονη τηλεκατάρτιση.
Ο υποψήφιος λαμβάνει τους προσωπικούς του κωδικούς και εισέρχεται στην πλατφόρμα ξεκινώντας σε δικό του χρόνο την εκπαίδευσή του.
Τα μαθήματα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις, βιντεοσκοπήσεις, ασκήσεις και past papers.
Πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι υποψήφιοι καλούνται να ολοκληρώσουν ένα τεστ κατάταξης πολλαπλής επιλογής. Το τεστ κατάταξης είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας, ξεκινώντας από πολύ βασικά γραμματικά φαινόμενα επιπέδου Α1 μέχρι και το επίπεδο Γ2, με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.
Κατόπιν ορίζεται τηλεδιάσκεψη καλωσορίσματος και ενημέρωσης σχετικά με την εκπαίδευση αλλά και την εξέτασή των υποψηφίων. Η τηλεδιάσκεψη βιντεοσκοπείται για χρήση σε όποιον δεν κατάφερε να παρευρίσκεται σε αυτήν.
Το πρώτο στάδιο του προγράμματος, πραγματεύεται αρχικά την εκμάθηση των γραμματικών φαινομένων.
Σε συνδυασμό με το λεξιλόγιο, έχετε τη δυνατότητα να ακούτε τη προφορά των λέξεων και να μαθαίνετε ταυτόχρονα τη σημασία τους. Το λεξιλόγιο χωρίζεται σε κατηγορίες, βοηθώντας τον κάθε εκπαιδευόμενο να ξεχωρίζει αλλά και να αφομοιώνει τις λέξεις πιο εύκολα.
Στη συνέχεια, παρατίθενται χρήσιμες εκφράσεις τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στον προφορικό αλλά και στον γραπτό λόγο.
Στο τέλος κάθε κεφαλαίου, υπάρχουν επαναληπτικές ασκήσεις εξάσκησης για την καλύτερη δυνατή εμπέδωση του μαθήματος.
Το δεύτερο στάδιο αποτελείται από θέματα παλαιότερων εξετάσεων. Οι συγκεκριμένες εξετάσεις είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας όπως και τα τεστ όπου έχετε τη δυνατότητα να ολοκληρώσετε και να δείτε απευθείας τα αποτελέσματα.
Η πρακτική σας εξάσκηση πάνω σε πραγματικά θέματα εξετάσεων, σας βοηθά ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα για το πώς θα είναι η διαδικασία της τελικής εξέτασης.
Για οποιαδήποτε απορία υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω e-mail με την υπεύθυνη του προγράμματος.
Επιπρόσθετα, στην πλατφόρμα θα βρείτε:
→ Χρήσιμες συνδετικές λέξεις και εκφράσεις τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τον προφορικό και γραπτό σας λόγο στον εργασιακό σας χώρο, σε κάποιο ταξίδι ή στην επικοινωνία σας με κάποιον που διαμένει στο εξωτερικό.
→ Έξτρα υλικό εκπαίδευσης με ερωτήσεις και ενδεικτικές απαντήσεις σε ζητήματα γενικού ενδιαφέροντος, τα οποία θα σας βοηθήσουν να εμπλουτίσετε τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις σας.
→ Λεξιλόγιο το οποίο είναι απαραίτητο για τις τελικές σας εξετάσεις όπως και όλα τα γραμματικά φαινόμενα τα οποία παρουσιάζονται στην εκπαιδευτική πλατφόρμα του FreeStudies.

Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος και εφόσον δεν υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση, ο υποψήφιος προχωρά στην εξεταστική διαδικασία για να αποκτήσει το διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό LanguageCert Test of English (LTE) A1-C2 Listening & Reading του φορέα πιστοποίησης LanguageCert.
Το τεστ αξιολογεί τις δεξιότητες του υποψηφίου στο Listening και Reading καθώς και τις γνώσεις του στην γραμματική και το λεξιλόγιο. Όλοι οι υποψήφιοι κάνουν το ίδιο τεστ ανεξαρτήτως της γλωσσικής τους επάρκειας και λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό με βάση την απόδοσή τους, κατατάσσοντάς τους στα επίπεδα Α1 έως και C2 του CEFR.
Το πιστοποιητικό LTE είναι αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ για όλα τα επίπεδα (B1-C2).

Διάρκεια Εξέτασης
60 – 90 λεπτά | Listening: 25 λεπτά (περίπου), Reading: 35 λεπτά (περίπου)

Μέθοδος Εξεταστικής Διαδικασίας
Η εξέταση είναι online με ζωντανή τηλεπιτήρηση οποτεδήποτε (24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, όλο το χρόνο) και γίνεται οπουδήποτε, από τον προσωπικό υπολογιστή του υποψηφίου στον χώρο του. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας υπολογιστής, web κάμερα, ακουστικά και αξιόπιστη σύνδεση στο internet. Ένας εκπαιδευμένος επιτηρητής είναι πάντα online για να καθοδηγεί και να επιβλέπει τον υποψήφιο καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας εξέτασης. Η επιτήρηση γίνεται στα αγγλικά.
Ο υποψήφιος με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του και εφόσον είναι έτοιμος αποστέλλει e-mail για να λάβει κωδικούς εξέτασης έτσι ώστε να ορίσει την ημέρα και την ώρα εξέτασής του επιλέγοντας από τις διαθέσιμες ώρες που εμφανίζονται. Οι εξετάσεις είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας οπότε δεν χρειάζεται να γίνει επιλογή επιπέδου γλωσσομάθειας.
Η εξέταση περιλαμβάνει ασκήσεις πολλαπλών επιλογών. Οι υποψήφιοι διαβάζουν ένα κείμενο ή ακούνε μία μαγνητοφώνηση και κατόπιν απαντάνε τις ερωτήσεις. Κάθε ερώτηση έχει τρείς επιλογές όπου μόνο η μία επιλογή είναι σωστή.
Στο listening – ακούγεται 2 φορές – όπου αποτελείται από ομιλίες, διάλογους μεταξύ φίλων και συναδέλφων, συνεντεύξεις, κ.τ.λ. περιλαμβάνονται 26- 28 ασκήσεις πολλαπλής επιλογής.
Στο reading υπάρχουν μικρά και μεγάλα κείμενα, και οι υποψήφιοι θα πρέπει να απαντήσουν σε 30 ασκήσεις κατανόησης ή συμπλήρωσης κενών.
Σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος, ο τεχνικός του φορέα θα είναι διαθέσιμος για να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, ώστε να συνεχιστούν ομαλά οι εξετάσεις.
Στο τεστ δεν περιλαμβάνονται έκθεση και προφορικά.
Σύμφωνα με το σκορ που πιάνει ο υποψήφιος λαμβάνει και το αντίστοιχο πιστοποιητικό
Α1: 10 – 19
Α2: 20 – 39
Β1: 40 – 59
Β2: 60 – 74
C1: 75 – 89
C2: 90 – 100
Τα αποτελέσματα εμφανίζονται στον υποψήφιο με την ολοκλήρωση της εξέτασης.
Με την λήψη των αποτελεσμάτων γίνεται η αποστολή του πιστοποιητικού του υποψηφίου σε ηλεκτρονική μορφή εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών και σε έντυπη μορφή μέσα στο διάστημα του ενός (1) μηνός.

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας!